Publicerad 22 januari 2013 Av I Konstkommentarer Med 12140 Visningar

Så ser konstsverige ut

Värmlands museums konstchef, Jörgen Svensson, konstaterar i samband med att han ställer ut Bo Trankell, en av våra bästa konstnärer, att det inte finns någon rättvisa i världen. Har man som konstnär flyttat från Stockholm och konstminglet där blir man bortglömd. Så ser konstsverige ut på något sätt…

Annika Marusarz (text)

Frilansskribent som jobbar med idé och text i allt från längre artiklar till korta twitter-rader. Är medlem i Svenska Konstkritikersamfundet, AICA och har en bakgrund som konservator.

4 Kommentarer

  1. Bo Trankells måleri ser ju spännande ut! Jag hoppas vi får läsa mer om det här. Jörgen har delvis rätt. Men nog finns det flera ledande konstnärer som inte bor i Stockholm?

  2. Med konstnärer är det ungefär som med persilja, man kan inte överdosera. Jag har själv flyttat från Stockholm till Gotland, här kan man jobba på ett sätt som inte går i Stockholm. Man jobbar oavbrutet men är alltid ledig på något vis. Allt blir integrerat, man lattjar lite mer, man går ur “closed mode” till förmån för “open mode”. Det uppstår grejer som aldrig skulle kunna ha hänt i ett limeslungat och trendängsligt Stockholm.

  3. Ett översinnligt och mycket oflirtigt måleri med en matchande konstnär är inget som minglar sig fram för att synas – på tal om Sthlm eller inte m.m. Vad jag gillar mest, det är ingen teater alls. Föreställningen är raw zen.

  4. Äntligen görs en utställning med Trankell! Måste ta mig till Karlstad och se den. Trevlig och avspänd intervju dessutom.
    Allt viktigt händer trots allt inte i Stockholm!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.