Skribenter

Aktuella skribenter

Sara Arvidsson
Frilansande skribent med en fil. kand examen i konst-och bildvetenskap vid Göteborgs Universitet samt en fil. mag i curating management vid Stockholms Universitet. Bor och är verksam i Göteborg

Magnus Bons
Jag är Konstens redaktör sedan augusti 2015. Förutom på Konsten.net skriver jag i Dagens Nyheter, Konstperspektiv och Fotografisk tidskrift, samt för KUNSTforum i Norge.

Peter Cornell
Peter Cornell är tidigare professor i konstens teori och idéhistoria på Konstfack och Kungl. Konsthögskolan. Konstkritiker och författare till Den hemliga källan, Paradisets vägar, Gemensamma rum, Saker, Mannen på gatan och Öppningar.

Jenny Danielsson
Jenny Danielsson är frilansskribent och tycker om att prata konst. Det gör hon i podcasten The Artword och i Danielsson & Carlson, som hon driver tillsammans med Oscar Carlsson. Med studier i konstvetenskap och idéhistoria i bagaget har hon arbetat både på museum och galleri.

Andreas Engström
Andreas Engström är kulturskribent med inriktning samtida musik, bild- och scenkonst. Han är också verksam som curator och dramaturg och är konstnärlig ledare för konsertserien Kontraklang i Berlin där han också bor.

Maryam Fanni
Maryam Fanni är grafisk formgivare och skribent med särskilt intresse för frågor som rör genus, utbildning, historieskrivning och ägandeförhållanden inom konst- och design.

Karin Faxén Sporrong
Konstvetare verksam som skribent och kritiker, bosatt i Grebbestad, Norra Bohuslän.

Windy Fur Rundgren
Konstnär, frilansskribent och föreläsare. Verksam och bosatt i Segeltorp.

Andreas Gedin
Andreas Gedin är konstnär, curator och skribent. Bosatt i Stockholm.

Camilla Granbacka
Camilla Granbacka är konstvetare, bosatt i Finland, med fokus på modernism och nutidskonst. Hon verkar som frilansande konstkritiker bland annat för Hufvudstadsbladet och Dagens Nyheter, samt för tidskriften Akvarellen. Granbacka har även kuraterat utställningar, och arbetar som frilansjournalist.

Kristoffer Grip
Kristoffer Grip är konstnär med intresse för den konstnärliga praktikens material och metoder samt dess förhållande till historiska och filosofiska skeenden.

Cathrine Hellberg
Cathrine Hellberg är utbildad konstnär och har även en Bachelor i litterär gestaltning. Bosatt i Malmö.

Sebastian Johans
Frilansande konst- och litteraturkritiker. Gav 2014 ut boken Puss & dra åt helvete!, om åtta finländska konstnärskap.

Björn Larsson
Björn Larsson är en konstnär baserad i Stockholm. Hans arbeten och tematik behandlar nation och nationalitet sett genom berättelser om natur och landskap. Han använder ofta olika dokumentära strategier och fotografering är ett viktigt redskap såväl som ett ämne i sig.

Björn Larsson
Björn Larsson är konstnär, författare, konstkritiker och redaktör för tidskriften Hjärnstorm.

Gabriela López
Jag är frilanscurator med särskilt intresse för konstnärliga gestaltningar i offentliga rum och miljöer, och arbetar som konstkonsult och konstskribent. Jag har en masterexamen i curating från Stockholms universitet och har sedan tidigare lång erfarenhet som projektledare och utställningsproducent.

Annika Nordin
Annika Nordin, kulturjournalist, föreläsare. Spec. konst och psykologi. Medverkar bla i Dagens Nyheter, kataloger/antologier.

Anders Olofsson
Jag är Konstens grundare och ansvarige utgivare. Min bakgrund är brokig, och omfattar allt från IT-konsulting till konstkritik. Min ordinarie arbetsplats är Statens Konstråd.

Mikael Olofsson
Mikael Olofsson är verksam i Göteborg som konstnär men har också skrivit konstkritik i mer än tjugo år, främst för Göteborgs-Posten.

Thomas Olsson
Thomas Olsson är sedan mitten av 1990-talet verksam som journalist och som konst- och danskritiker i såväl dags- som månadstidningar.

Joanna Persman
Joanna Persman är konsthistoriker och frilansskribent, verksam bland annat som konstkritiker på Svenska Dagbladet.

Katrin Sten
Konstvetare och arkitekturhistoriker i Umeå. Intresserad av konstnärliga processer och urbana projekt.

John Sundkvist
John Sundkvist är konstnär, essäist och översättare. I detta sammanhang framför allt intresserad av förhållandet mellan konstnärligt uttryck, erfarande och språklig gestaltning.

Carolina Söderholm
Carolina Söderholm är konstvetare, kulturjournalist och kritiker verksam i Malmö.

Masha Taavoniku
Masha Taavoniku är konstvetare och skribent baserad i Stockholm, uppvuxen i Malmberget. Hon studerar just nu vid masterprogrammet i estetik på Södertörns högskola, och arbetar för koreografen Cristina Caprioli i den oberoende organisationen ccap.

Johanna Theander
Johanna Theander är konstskribent med examen i konstvetenskap och  kulturvetenskap från Lunds universitet. Hon skriver regelbundet för Konsten.net.

Emma Warg
Emma Warg är född i Umeå och verksam i Stockholm. Hon skriver poesi och debuterade 2014 med diktsamlingen nära darrar ingen hare. Hon skriver även om konst och är aktuell som medförfattare och redaktör i boken om konstduon SIMKA (bokförlaget faethon).

Tidigare skribenter

Jacob Anckarsvärd
Anckarsvärd skriver både om samtidskonst och konsthistoria och har speciell fokus på konstnärsdrivna gallerier. Anckarsvärd är förutom skribent, även konstnär och it-pedagog, verksam i Stockholm och Glasgow. Han driver även konstnärssiten: altruistartists.blog.se, samt sänder podradion: Konstliv från Konstnärshuset.

Axel Andersson
Axel Andersson. Historiker, konstkritiker och skribent med särskilt intresse för förhållandet mellan samtida filosofi och konstnärlig praktik. Hemsida: www.axelandersson.se

Per Brunskog
Frilansande konstskribent och curator. Huvudsak väljer jag att skriva om konst som nollställer mig, få mig att skåda det yttre omfånget av mitt förnuft. Den första text jag någonsin fick publicerad var här i Konsten.net 2005, sedan dess har det blivit en lång rad texter som skildrat olika företeelse inom den internationella konstvärlden, både för Konsten.net och för andra forum. Hemsida: www.perbrunskog.info

Louise Dahl-Lindvall
Presentation kommer!

Rikard Ekholm
Frilansande konstkritiker och journalist. Skriver sedan 2007 på en avhandling i konstfilosofi/estetik vid filosofiska institutionen på Uppsala Universitet. Bloggar på http://sarts.blogspot.com 

Jennie Fahlström
Frilansar som skribent och konstpedagog i Stockholm. Har en magister i konstvetenskap från Stockholms universitet.

Mathias Jansson
Mathias Jansson är konstkritiker med inriktning mot New Media Art, främst Game Art och net.art. Förutom att skriva för Konsten.net skriver jag för Konstperspektiv, DigiMag och bloggen Gamescenes.

Maria Johansson
Bor och arbetar i Sthlm. Utbildad på Konsthögskolan i Sthlm 1983-88. Har också studerat konstpedagogik och konstvetenskap. Arbetar med eget konstnärskap (deltog senast i teckningsutställningen “Moderna Fabler” som visades bl.a. på Millesgården i våras), konstprojekt med andra konstnärer samt texter om konst.

Marit Jonsson
Marit Jonsson är konst- och litteraturvetare, Master of Arts, kulturskribent på Formom med speciell inriktning mot samspelet mellan text/bild/människa.

Lena Karlsson
Konstintresserad Lundabo med bland annat en filosofie magisterexamen och påbyggnadsutbildningar i kultur- och vetenskapsjournalistik i bagaget. Förutom att vara en av Konstens skribenter arbetar jag som allmänjournalist.

Jacob Kimvall
Presentation kommer!

Annika Marusarz
Jag invandrade till Gotland år 2002 och har sedan dess skrivit för Konsten. Innan arbetade jag på Nationalmuseum och åren före det ägnade jag mig åt universitetsstudier. I dag frilansar jag både som skribent och konservator.