Skribenter

Aktuella skribenter

Sara Arvidsson
Frilansande skribent med en fil. kand examen i konst-och bildvetenskap vid Göteborgs Universitet samt en fil. mag i curating management vid Stockholms Universitet. Bor och är verksam i Göteborg

Magnus Bons
Jag är Konstens redaktör sedan hösten 2015. Förutom på Konsten.net skriver jag konstkritik i Dagens Nyheter, Konstperspektiv och Fotografisk tidskrift.

Peter Cornell
Peter Cornell är tidigare professor i konstens teori och idéhistoria på Konstfack och Kungl. Konsthögskolan. Konstkritiker och författare till Den hemliga källan, Paradisets vägar, Gemensamma rum, Saker, Mannen på gatan och Öppningar.

Jenny Danielsson
Jenny Danielsson är frilansskribent och tycker om att prata konst. Det gör hon i podcasten The Artword och i Danielsson & Carlson, som hon driver tillsammans med Oscar Carlsson. Med studier i konstvetenskap och idéhistoria i bagaget har hon arbetat både på museum och galleri.

Maryam Fanni
Maryam Fanni är grafisk formgivare och skribent med särskilt intresse för frågor som rör genus, utbildning, historieskrivning och ägandeförhållanden inom konst- och design.

Karin Faxén Sporrong
Konstvetare verksam som skribent och kritiker, bosatt i Grebbestad, Norra Bohuslän.

Windy Fur Rundgren
Konstnär, frilansskribent och föreläsare. Verksam och bosatt i Segeltorp.

Andreas Gedin
Andreas Gedin är konstnär, curator och skribent. Bosatt i Stockholm.

Cathrine Hellberg
Cathrine Hellberg är utbildad konstnär och har även en Bachelor i litterär gestaltning. Bosatt i Malmö.

Sebastian Johans
Frilansande konst- och litteraturkritiker. Gav 2014 ut boken Puss & dra åt helvete!, om åtta finländska konstnärskap. Romandebuterade 2020 med Broarna.

Björn Larsson
Björn Larsson är en konstnär baserad i Stockholm. Hans arbeten och tematik behandlar nation och nationalitet sett genom berättelser om natur och landskap. Han använder ofta olika dokumentära strategier och fotografering är ett viktigt redskap såväl som ett ämne i sig.

Björn Larsson
Björn Larsson är konstnär, författare, konstkritiker och redaktör för tidskriften Hjärnstorm.

Gabriela López
Jag är frilanscurator med särskilt intresse för konstnärliga gestaltningar i offentliga rum och miljöer, och arbetar som konstkonsult och konstskribent. Jag har en masterexamen i curating från Stockholms universitet och har sedan tidigare lång erfarenhet som projektledare och utställningsproducent.

Annika Nordin
Annika Nordin, kulturjournalist, föreläsare. Spec. konst och psykologi. Medverkar bla i Dagens Nyheter, kataloger/antologier.

Mikael Olofsson
Mikael Olofsson är verksam i Göteborg som konstnär men har också skrivit konstkritik i mer än tjugo år, främst för Göteborgs-Posten.

Thomas Olsson
Thomas Olsson är sedan mitten av 1990-talet verksam som journalist och som konst- och danskritiker i såväl dags- som månadstidningar.

John Sundkvist
John Sundkvist är konstnär, essäist och översättare. I detta sammanhang framför allt intresserad av förhållandet mellan konstnärligt uttryck, erfarande och språklig gestaltning.

Carolina Söderholm
Carolina Söderholm är konstvetare, kulturjournalist och kritiker verksam i Malmö.

Masha Taavoniku

Masha Taavoniku är konstvetare och skribent baserad i Stockholm, uppvuxen i Malmberget. Hon har en masterexamen i estetik från Södertörns högskola, och arbetar för koreografen Cristina Caprioli i den oberoende organisationen ccap.

Johanna Theander
Johanna Theander är konstskribent med examen i konstvetenskap och  kulturvetenskap från Lunds universitet. Hon skriver regelbundet för Konsten.net.

Emma Warg
Emma Warg är född i Umeå och verksam i Stockholm. Hon skriver poesi och debuterade 2014 med diktsamlingen nära darrar ingen hare. Hon skriver även om konst och är aktuell som medförfattare och redaktör i boken om konstduon SIMKA (bokförlaget faethon).