Publicerad 05 mars 2013 Av I Gå och se! Med 4864 Visningar

Olle Schmidt på Galleri Domeij

olleOlle Schmidt ställer ut på nyöppnade galleriet Domeij på Luntmakargatan fram till 17 mars, och utställningen är ett måste för alla som älskar måleri och burleskt berättande. Olle Schmidt har likt Fruls Tilpo i hög grad blivit en konstnärernas konstnär, vilket antagligen beror på att hans måleri så generöst inspirerar och att varje målning är unik och sitt eget universum. Det finns inget oäkta eller tillkrånglat i Olle Schmidts tilltal. Hans språk är direkt och hans färgskala har en vacker harmoni av de mest fantastiska färgtoner.

Den här gången är det som slår starkast an på mig just själva måleriet. Målningarna är visserligen fulla av små berättelser som kan betraktas var för sig eller läsas ihop, men det verkar vara själva måleriet som tänder Olle som målare, hur olika typer av färgytor och sfärer ställs mot varandra verkar vara det som han i första hand lägger sin energi på. Likt en litteraturens fabulerande mästare som Gabriel Garcia Márquez låter han liv och död färgstarkt leva sida vid sida men mer än vad de specifika berättelserna berättar verkar lusten att berätta just målande hamna i fokus.

Adress: Luntmakargatan 52, Stockholm
Utställningen pågår under perioden 21/2 – 17/3

Maria Johansson (text), Galleri Domeij (foto)

Bor och arbetar i Sthlm. Utbildad på Konsthögskolan i Sthlm. Har också studerat konstpedagogik och konstvetenskap. Arbetar med eget konstnärskap, konstprojekt samt texter om konst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.