Publicerad 06 mars 2012 Av I Gå och se! Med 3054 Visningar

“Mer passion!” på Dunkers kulturhus

utan_titel_pontus_ikander_pressbildFörra året tillträdde Katti Hoflin som chef för Dunkers kulturhus i Helsingborg. Ganska så omgående upptäckte hon att ekonomin inte var i balans och ställde därför in den planerade utställningen med danska Kirsten Justesen. Årets första utställning är i stället “Mer passion!”, en lågbudgetsatsning som har tillkommit i samarbete med projektet Ung konst och som utgör en fortsättning på “Passion”.

Det är hur som helst ingen dålig utställning, utan snarare tvärtom: det högstämda och allvarliga tonläget som belastade dess storebror är borta. De 17 konstnärerna är unga – nåja – och relativt oetablerade och hemmahörande i Öresundsregionen. Stil och teknik varierar vilt, så klart, men alla verk är producerade för just denna utställning, utifrån dess förutsättningar – arkitekturen, Jonas Lindvalls röda rum.

Här finns både toppar och dalar. Några, som Erik Lagerwall och Linda Ekengren, överarbetar sina verk. Andra är mer genomtänkta: Ella Tillemas motsägelsefulla måleri, Malin E Nilssons stillsamma porträttsvit, Oskarps visionära stadslandskap. Mest imponerar ändå Pontus Ikanders intrikata träskulpturer (bilden). I slutändan är dock “Mer passion!” mer spännande än “Passion”. Små förutsättningar kan ibland leda till något stort.

Adress: Kungsgatan 11, Helsingborg
Utställningen pågår under perioden 17/2-20/5

Mikael Andersson (text), Dunkers kulturhus (foto)

2 Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.