Publicerad 06 mars 2012 Av I Gå och se! Med 2929 Visningar

“Mer passion!” på Dunkers kulturhus

utan_titel_pontus_ikander_pressbildFörra året tillträdde Katti Hoflin som chef för Dunkers kulturhus i Helsingborg. Ganska så omgående upptäckte hon att ekonomin inte var i balans och ställde därför in den planerade utställningen med danska Kirsten Justesen. Årets första utställning är i stället “Mer passion!”, en lågbudgetsatsning som har tillkommit i samarbete med projektet Ung konst och som utgör en fortsättning på “Passion”.

Det är hur som helst ingen dålig utställning, utan snarare tvärtom: det högstämda och allvarliga tonläget som belastade dess storebror är borta. De 17 konstnärerna är unga – nåja – och relativt oetablerade och hemmahörande i Öresundsregionen. Stil och teknik varierar vilt, så klart, men alla verk är producerade för just denna utställning, utifrån dess förutsättningar – arkitekturen, Jonas Lindvalls röda rum.

Här finns både toppar och dalar. Några, som Erik Lagerwall och Linda Ekengren, överarbetar sina verk. Andra är mer genomtänkta: Ella Tillemas motsägelsefulla måleri, Malin E Nilssons stillsamma porträttsvit, Oskarps visionära stadslandskap. Mest imponerar ändå Pontus Ikanders intrikata träskulpturer (bilden). I slutändan är dock “Mer passion!” mer spännande än “Passion”. Små förutsättningar kan ibland leda till något stort.

Adress: Kungsgatan 11, Helsingborg
Utställningen pågår under perioden 17/2-20/5

Mikael Andersson (text), Dunkers kulturhus (foto)

2 Kommentarer

  1. Jag undrar om den ursprungliga Passion utställningen kom till? Dunkers “Sök” har inget svar. Det vore också trevligt om det fanns en direkt länk här till utställningen och bifogade video.

  2. Givetvis en bra idé. Här är länken till den första recensionen: http://konsten.net/?p=6230
    /Red.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.