Publicerad 14 september 2018 Av I Frågeformuläret Med 1636 Visningar

Konstens frågeformulär # 95: Anne Thulin

Anne Thulin, modellbild, DET ÄR DET, 2018

Beskriv din konst med tre ord: Rumslig – gränsland – rörelse.

Hur ser din arbetsprocess ut? Om jag har en utställning så är rummet en del av mitt material som kan ge riktingen i arbetet. Jag är intresserad av hur små såväl som större objekt kan förändra, ladda och aktivera rummet. Min arbetsprocess är oftast lång, en undersökning av material och idéer, läsning och olika studier.

Vad inspireras du av? Musik, litteratur, samtal, konst, scenkonst, och att arbeta i ateljén.

Vilka bilder har du omkring dig där du jobbar? Allt från bilder ur tidningar, vykort, konstbilder och texter.

Mark Rothko, Untitled, 1967

Vilken annan konstnär har varit viktig för dig? Mark Rothko ändrade mitt liv. Jag studerade konst på 70-talet och drogs sedan till teater. Jag arbetade som skådespelare i ett flertal år tills jag upplevde att något inte stämde. Vid det tillfället såg jag en av Mark Rothkos målningar som påverkade mig totalt, både mentalt och fysiskt. Det ledde till en brytningspunkt i mitt liv. Teatern hade blivit för figurativ, jag sökte ett annat uttryck och gick därmed tillbaka till den visuella konsten.

Vilket konstverk önskar du att du gjort själv? Untitled, av Mark Rothko.

Vad är konst till för? Att skifta ett seende. Visa en komplexitet.

Vad är konst inte till för? Likgiltighet.

Vilken åtgärd skulle främja konsten? Nyfikenhet. Mångfald. Öppenhet. Generositet.

Anne Thulin var senast aktuell med projektet ”DET ÄR DET” på Dramaten i april 2018. Under hösten utkommer en retrospektiv bok om hennes konst

Redaktionen står som författare av osignerat material och av texter som inte författats av en av Konsten.net:s ordinarie skribenter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.