Publicerad 05 maj 2019 Av I Frågeformuläret Med 1181 Visningar

Konstens frågeformulär # 122: Patrik Elgström

Patrik Elgström, installationsbild från Skymmer och Ser på Konstakademien 2019, fotografier ur serien OBSTACLE

Beskriv din konst med tre ord: Svart och vit och inget där emellan.

Hur ser din arbetsprocess ut? Jag arbetar i en dokumentär tradition, med det menar jag att jag rör mig i en faktisk miljö det som vi skulle kunna kalla verklighet. En plats kan ha en stor betydelse och göra intryck på mig, jag försöker fotografera det. Genom rörelse kartlägger och inventerar jag min omgivning. Jag går in i platser som ett sätt att förstå genom en fysisk upplevelse. En förståelse av vad jag ser växer sakta fram. En omedveten karta av fotografi byggs upp.

Patrik Elgström, OBSTACLE, 2015, fotografi

Vad inspireras du av? Samtiden och historien.

Vilka bilder har du omkring dig där du jobbar? Inga, mer än de som jag arbetar med.

Vilken annan konstnär har varit viktig för dig? Fotograferna Michael Schmidt och William Eggleston lärde mig allt.

Vilket konstverk önskar du att du gjort själv? Skulle jag någon gång lyckas ta en bild som någon av mina idoler skulle jag vara glad.

Vad är konst till för? Det är till för att peka på något annat än det som är det uppenbara.

Vad är konst inte till för? Lösa problemen i världen

Vilken åtgärd skulle främja konsten? Jag tror vi behöver fler arenor, platser och möjligheter att möta konst på. Det är inte färre konstnärer vi behöver utan fler, det är så många historier som aldrig berättas.

patrikelgstrom.se

Patrik Elgström var senast aktuell med utställningen “Skymmer och Ser” på Konstakademin tillsammans med Jenny Magnusson

Redaktionen står som författare av osignerat material och av texter som inte författats av en av Konsten.net:s ordinarie skribenter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.