Publicerad 29 december 2018 Av I Frågeformuläret Med 1790 Visningar

Konstens frågeformulär # 107: Nathalie Djurberg & Hans Berg

Nathalie Djurberg & Hans Berg, Snake with a mouth sewn shut, or, this is a celebration (2018), videostill

Beskriv din konst med tre ord: N: Lera, lim, synth.

Hur ser din arbetsprocess ut? N: Oändligt lång, med extremt många moment. Otroligt fascinerande i början, och sen mer och mer uppblandat med plåga.

H: Samma som för Nathalie fast väldigt mycket kortare.

Vad inspireras du av? N: Allting utom konst egentligen: psykologi, maktstrukturer, hur jag och vi som samhälle interagerar med varandra. Men detta betyder inte att jag inte tycker om konst, det är bara det att inspirationen oftast inte kommer därifrån.

H: All musik, och transformationen av ljud till musik. 

Chris Burden (1946-2015), Through the Night Softly, 1973, performance

Vilka bilder har du omkring dig där du jobbar? N: Jag har helt tomt på väggarna.

Vilken annan konstnär har varit viktig för dig? N: Det byts hela tiden, det beror helt på vilket stadie jag befinner mig i, och ibland återkommer såna som jag tittat på tidigare. Det ändras så ofta så jag har svårt att säga några specifika namn.  

Vilket konstverk önskar du att du gjort själv? N: Chris Burden, Through the Night Softly. Fast ändå inte.

H: Alla bra låtar som jag gillar önskar jag att jag hade gjort, eller kunnat göra. Blir alltid lika fascinerad av, och lite avundsjuk på riktigt bra musik.

Vad är konst till för? Då citerar vi Bruce Lee här: Art is never decoration, embellishment; instead, it is work of enlightenment. Art, in other words, is a technique for acquiring liberty.

Vad är konst inte till för? Även om den ofta blir till en handelsvara så är det inte syftet med konst. Men att den faktiskt används som det gör också att de som faktiskt säljer konst kan fortsätta göra konst. 

Vilken åtgärd skulle främja konsten? Att människor får lära sig att tänka friare och mer kreativt, och mindre inom ramen, från en tidig ålder. Samt förstå hur tankar och det känslomässiga hänger ihop. Detta skulle ju inte bara främja konsten utan alla aspekter av samhället, vilket betyder att nåt som främjar en del, främjar alla delar. 

lissongallery.com

giomarconi.com

tanyabonakdargallery.com

Nathalie Djurberg & Hans Berg var sommaren 2018 aktuella med en utställning på Moderna museet 

Redaktionen står som författare av osignerat material och av texter som inte författats av en av Konsten.net:s ordinarie skribenter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.