Publicerad 28 oktober 2018 Av I Frågeformuläret Med 1581 Visningar

Konstens frågeformulär # 100: Kristoffer Grip

Kristoffer Grip, Lunar times, 2018 (utsnitt, original 32x25cm, olja på pannå)

Beskriv din konst med tre ord: Himmelsk, svärta, karneval.

Hur ser din arbetsprocess ut? Läser mycket, samlar bilder och lyssnar på musik. Jag forskar om min omvärld genom konsten och intresserar mig för det som befinner sig på skiljelinjen mellan det lättsamt bisarra och det fullt gravallvarliga. Ateljéarbetet är som en scenuppsättning där teori och praktik manifesteras och spelas ut i materialets förutsättningar.

Vad inspireras du av? Musik, litteratur, andra konstnärer och deras verk, berättelser om människor som försöker bryta sig ut ur mallarna.

David Byrne, Stop Making Sense, 1984

Vilka bilder har du omkring dig där du jobbar? Travar av böcker, så det är mest bokomslag, akademisk estetik blandat med fina bilder av andra konstnärer, har en stor bok om östromersk kuriosa som jag tycker mycket om.

Vilken annan konstnär har varit viktig för dig? Laurie Anderson, William Blake.

Vilket konstverk önskar du att du gjort själv? David Byrnes kostym i konsertfilmen Stop making sense. Det är som att verkligheten gungar bara av att den har existerat!

Vad är konst till för? Att öppna en port till människans drömmande förnuft, med vilket vi fabulerar fram vår tillvaro.

Vad är konst inte till för? Underhållning, nytta.

Vilken åtgärd skulle främja konsten? Jag hoppas på min nyfunna trollkula… annars större tillit till poesins komplexitet.

kristoffergrip.com

Kristoffer Grip var senast aktuell i grupputställningen Helighetens Bilder på Olle Nymans ateljéer och konstnärshem i Saltsjö Duvnäs, juni 2018

Redaktionen står som författare av osignerat material och av texter som inte författats av en av Konsten.net:s ordinarie skribenter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.