Publicerad 09 januari 2010 Av I Konsten väljer Med 2844 Visningar

Ingrid Jonsson på ID:I Galleri, Stockholm

Ingrid_johanssonIngrid Jonsson ställer ut målningar på ID:I Galleri. Först tycker jag att målningarna är väl enkla och sparsamma, men när jag stannar kvar framför några av dem övergår ointresset i en känsla av att något sant och verkligen trovärdigt formuleras. Så sant saker och ting nu kan bli, verkar målningarna säga. Det är i nuet vi skapar oss en bild av tiden som varit och eftersom nuet oavbrutet rör sig framåt rör sig samtidigt vår bild av vad som varit. Det är vasst på ett mycket subtilt sätt. Det som inte sägs, och det som inte är exakt, har kanske större betydelse för oss än det som faktiskt sägs och exakt kan påvisas, när vi skapar oss en bild av något.

Utställning är ett exempel hur det måleriska språket ständigt kan utvecklas och omformas till att berätta en historia eller förmedla ett möjligt förhållningssätt. Ingrid Jonsson skriver i sin utställningstext att “det är lika viktigt att stanna upp som att fortsätta måla”. Hon gick ut Kungl. Konsthögskolan 1994 och har inte ställt ut så mycket, men ändå hela tiden fortsatt att måla. Jag tycker att det är väldigt intressant att vissa konstnärer, trots att de inte ständigt visar sina verk offentligt, ändå aktivt fortsätter att utveckla och söka med måleriet som språk. Ofta är det i de långsamma och till synes lite tråkiga processerna som måleriet kommer till sin rätt och detta ständigt pågående finslipande av det måleriska språket är spännande och levande.

Utställningen pågår under tiden 8/1 – 24/1

Maria Johansson (text), ID:I Galleri (foto)

Bor och arbetar i Sthlm. Utbildad på Konsthögskolan i Sthlm. Har också studerat konstpedagogik och konstvetenskap. Arbetar med eget konstnärskap, konstprojekt samt texter om konst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.