Publicerad 17 december 2013 Av I Gå och se! Med 2206 Visningar

“Christmas Show 2013” på Annaellegallery

julen rum1.1.hemsida_905“Christmas Show 2013” är namnet på årets sista utställning på det fortfarande rätt nya stockholmsgalleriet Annaellegallery. Sista utställningstiden innan eller efter jul- och sommar uppehåll blir för många gallerier ett bra tillfälle för en grupputställning. Även förra året gjordes en “Christmas Show” på galleriet. Det som varit viktigt den här gången är att alla verk ska vara nya för galleriet, de flesta även för den stockholmska konstscenen. Av någon anledning har jag fått för mig att Annaellegallery endast visar unga konstnärer, direkt från avslutad eller fortfarande pågående konsthögskoleutbildning. Så är det inte alls. Den nuvarande grupputställning visar en stor spridning av konstnärer i skilda åldrar och härkomst. Och skilda uttryck.

Australienbaserade Simryn Gill som deltog i sommarens Venedigbiennal visar serien “Looking for Marcel” dedikerad till en av hennes förebilder vars närvaro hon söker efter i sin barndoms Malaysia. Johan Nobell visar en vägg täckt av akvarellskisser målade med breda och enkla penseldrag med absurda och farsartade inslag. Hanna Ljung visar fotografier av något som i första anblicken tycks vara måleriska utsnitt från naturen men egentligen är konstnärens egna konstruktioner av naturmaterial som fotograferats av. Astrid Svangrens vackra textila verk monterade på plexiglas utstrålar glädje och mystik. Hans Jörgen Johansens fotografier av uppförstorad smuts påminner om storslagna månlandskap och är monterade så att de ger en känsla av att vara väggskulpturer. Måleriet representeras förutom av Nobells akvarellvägg av unga amerikanskan Amy Feldmans skönt slarviga minimalism med grå plastfärg och utlämnad ren duk och danska Ditte Ejlerskovs enkelt expressiva svart-vita målning “The Zebra Zoom Painting”.

Trots skillnader i härkomst, ålder och uttryck imponerar utställningen med sin välbalanserade hängning och museala intryck.

Adress: Riddargatan 41, Stockholm
Utställningen pågår under perioden 10/12 – 5/1 2014

Maria Johansson (text), Annaellegallery (foto)

Bor och arbetar i Sthlm. Utbildad på Konsthögskolan i Sthlm. Har också studerat konstpedagogik och konstvetenskap. Arbetar med eget konstnärskap, konstprojekt samt texter om konst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.