Publicerad 12 september 2019 Av I Gå och se! Med 2013 Visningar

CFHill Annual 2019

Pia Mauno

CF Hill Annual arrangeras för första gången i syfte att lyfta “nya bekantskaper inom den svenska konstvärlden”. Fyra konstnärskap presenteras i fyra separata rum; Åsa Norberg & Jennie Sundén, Pia Mauno, Isak Hall och Ester Eriksson.

På bottenvåningen visas Gifts and Occupations där konstnärsduon Åsa Norberg & Jennie Sundén generöst låter arbetet flöda mellan sig (överst). De sätter hantverkstraditioner och gränserna mellan uttrycksformer i fokus. Ofta lånar de inspiration och upprättar samtal med konstnärer från andra tider. Materielen skiftar från akryl till knuten tråd. Här presenteras stora collage på textil och en serie verk i prövande skrivstil som påminner om ark i ett övningshäfte. Gemensamt driver de sedan 2007 Hit, ett rum för samtidskonst i stadsdelen Majorna i Göteborg.

Isak Hall

Där har Pia Mauno visats. Även hon bosatt i Göteborg. Hennes måleri är direkt och i starka färger. Stiliserade former som säkert intar bildytan. Sedan studierna på Valand i slutet av 1990-talet har Maunos konstnärskap uppmärksammats bland andra av Galleri Box och Galleri Thomassen. I Värmland på Alma Löv.

Av Isak Hall visas en del större målningar. Mystiska landskap möjligen från andra planeter i gult, turkost och starka mörka glansiga partier. I ett antal mindre verk, tuschlaveringar och krita på papper, koncentreras uttrycket. De är också fint placerade vid fönstren. Konstnären bor i Stockholm och har studerat på Kungliga Konsthögskolan. I huvudstaden har Candyland och Galleri Tegen 2 tidigare presenterat hans konst.  

Ester Eriksson

Ester Eriksson är en känd serietecknare. Flera publikationer på Kartago förlag har lovordats. Konstpubliken har sett hennes bilder på Skissernas Museum i Skärhamn. Teckningarna och en bronsskulptur är allmängiltigt namngivna: Untitled. Uttrycket och budskapen i bilderna och väggmålningen är desto distinktare; Långben, konstnärens alter ego har det krångligt. Medicinering, killar, manshat, leda och problem, men entusiasm och ensamhet på det. Det är dråpligt och mänskligt. Olyckligtvis gör de stora vita ramarna teckningarna en otjänst. Bilderna förpackas till behändiga objekt och det rimmar illa med deras lika råa som ömtåliga budskap.

CF Hill Annual är en lovvärd ansats även om de här konstnärskapen knappast kan beskrivas som okända.

Jenny Danielsson

Foto: CF HILL, Västra Trädgårdsgatan 9. Utställningen pågår 30 augusti – 21 september 2019

Jenny Danielsson är frilansskribent och tycker om att prata konst. Det gör hon i podcasten The Artword och i Danielsson & Carlson, som hon driver tillsammans med Oscar Carlsson. Med studier i konstvetenskap och idéhistoria i bagaget har hon arbetat både på museum och galleri.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.