Publicerad 24 oktober 2013 Av I Konsten väljer Med 4630 Visningar

“Six Vanishing Conjurers” på Larry’s Corner

asa nylenI en liten udda lokal på Grindgatan 35 på Södermalm pågår en mindre gruppustställning med Christoffer Dahlby, John Andersson, Åsa Nylén, Lou Fallenius, CM Lundberg och Giuliano Medici. Larry Farber startade sin hörna för cirka sju år sedan efter en flytt till huvudstaden från Varberg. Där hade han också sysslat med kultur och försäljning av bland annat fanzines och musik.

Larry’s Corner är både café och allrum med en separat galleridel. Ursprungligen kommer Larry från Detroit och han är även utbildad bibliotekarie. I utställningsrummet hänger målningarna ganska tätt på varandra.

cm lundbergC M Lundberg brukar kombinera text och bild på olika sätt. Här finns till exempel en målning i serieform. Lundbergs akvareller är i starka färger och de leder besökaren snabbt in på det surrealistiska spåret vilket också är den röda tråden för utställningen.

Lundbergs bilder har en lekfull lätthet över sig vilket står i kontrast till hans tidigare tyngre bilder och teman. Ändå finns det kvar spår av hans utveckling och det narrativa är fortfarande högst närvarande. Även John Andersson rör sig obehindrat med surrealismens inventarier och i dess bildspråk.

Lou Fallenius visar en serie kollage på tuschbotten i en fint sammanhållen gråskala där balans och spegling spelar harmoniskt med de lätt skruvade elementen i bilderna. Hennes små bilder är dynamiska och välkomponerade och helt enkelt svåra att inte tycka om.

lou falleniusÅsa Nylén har gjort en av de mest slående bilderna i utställningen. Den är märkt: “Micke 12/10 -13”. Målningen porträtterar C M Lundberg i en soffa med vild blick fast i vilande tillstånd, Som texten antyder skulle den alltså ha varit utförd samma dag som vernissagen. Det är en välkomponerad målning med fin teckning och utförd med en strålande känsla.

På det hela taget är detta en fin och oväntad utställning i en miljö dit man gärna hittar tillbaka fler gånger.

Bilder (uppifrån och ned): Åsa Nylén, Lou Fallenius, C M Lundberg

Adress: Grindsgatan 35, Stockholm
Utställningen pågår under perioden:12/10 – 9/11

Jakob Anckarsvärd (text), konstnärerna (foto)

Anckarsvärd är skribent, konstnär och it-pedagog, verksam i Stockholm och Glasgow. Han driver även konstnärssiten: www.altruistartists.blog.se, samt sänder podradion: "Konstliv", från Konstnärshuset. Anckarsvärd har speciell fokus på konstnärsdrivna gallerier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.