Publicerad 17 oktober 2014 Av I Galleriet Med 79410 Visningar

Panagiotis Tanimanidis magiska minnen

Panagiotis Tanimanidis är en av de viktigaste personer i den grekiska samtidskonsten. Han är född i Thessaloniki, och har ställt ut på många ställen såväl i Grekland som utomlands, 1992 deltog han i en grupputställning med grekisk konst på Waldemarsudde. Tanimanidis är skulptör och målare, men i hans utbildningsbagage finns även matematik, musik och teologi. Det märks på hans verk, som är ett konglomerat av ett otal tekniker och estetiker. Ofta berättare varje enskilt verk en historia, konstnärens egna minnen blandas med nationella trauman som deportationen av greker från Turkiet efter första världskriget och den uppslitande Cypernkonflikten. Den grekiska kulturens vardagliga arketyper går igen i form av symbolladdade maträtter som baklava, dolmadakia och honung. De blandas med modern industriteknologi, vapen och lämningar från populärkulturen och massmedierna.

Can't display images:

Redaktionen står som författare av osignerat material och av texter som inte författats av en av Konsten.net:s ordinarie skribenter.

2 Kommentarer

  1. Så spännande!! Ställer konstnären ut någonstans i Sverige just nu?

  2. Tyvärr inte, och jag är tveksam om han någonsin kommer hit. Man får nog spana var i Grekland han visar upp sig och (som redaktören) kombinera en badresa med konst…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.