Publicerad 20 maj 2012 Av I Galleriet Med 37280 Visningar

Galleriet: Konstfacks Vårutställning 2012

“Årets Vårutställning har formen av en labyrint, fylld med kreativa uttryck. Här dyker personliga, poetiska, politiska, nyskapande, tillbakablickande och komplicerade projekt upp efter varje hörn. De 181 studenterna ställer ut i Konstfacks lokaler samt i det svarta huset mitt emot huvudentrén. Master- och kandidatprogrammen vid varje utbildning har, så långt det varit möjligt, samlats på ett ställe. Detta för att förtydliga varje avdelning samt göra det lättare för dig som besökare att orientera dig i utställningen.

Utställningen vill visa på den komplexitet och mångfald som Konstfacks alla utbildningar och dess avgångsstudenter bidrar till. Olika utbildningar med olika förutsättningar, ideal och fokus. Studenterna har en stark vilja att uttrycka sig själva och den värld vi lever i. Skapa fördjupning och sammanhang. Ofta tar det sig uttryck i olika former av installationer.

På Konstfack kombineras praktik och teori. I högskolans många verkstäder går det att förverkliga och testa sina idéer. Här sker en fördjupning i material, hantverk och konstnärliga processer i samspel med teoretiska och tekniska frågeställningar. All denna kunskap har i Vårutställningen transformerats till nya verk, föremål, upplevelser, designstudier och idéer. Välkomna att utforska alla arbeten i den kreativa labyrinten.”

Gustaf Nordenskiöld, curator

(Bild: Erik Olovsson)

Läs Konstens recension av Vårutställningen!

Can't display images:

Redaktionen står som författare av osignerat material och av texter som inte författats av en av Konsten.net:s ordinarie skribenter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.